Kunstkring Voorst

Home

1 december - 13 januari:
Winter Kunst Fair, bij Kunstkring Voorst

Officiële opening: Zaterdag 1 december 2018
Galerie 'De Statenhoed', Dorpsstraat 11a, Twello


Van 1 december tot 13 januari wordt in Galerie ‘De Statenhoed’ van de Kunstkring Voorst een Winter Kunstfair gehouden.

Een Winter Kunst Fair waarop alleen maar betaalbare kunst is te zien. Voor de komende feestdagen een uitkomst voor diegenen die op zoek zijn naar een echt, origineel cadeau! Want juist in een tijd waarin iedereen zuinig aan moet doen is het niet gemakkelijk om een werkelijk origineel en uniek, door een kunstenaar gemaakt cadeau te vinden.

De winter fair omvat onder meer beelden en sculpturen, tekeningen, etsen, schilderijen, mozaïek, glaskunst, keramiek, tot aan sieraden aan toe. Ruimtelijk en vlak werk, van klein tot groot en allemaal voor een betaalbare prijs.

Dus als u op zoek bent naar een werkelijk uniek kunstwerk als cadeau, dan moet u deze dagen zeker eens in de galerie komen kijken.

De Winter Kunst Fair van de Kunstkring is te bezoeken vanaf 1 december t/m 13 januari in Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a te Twello.

Tot de kerstdagen lichten we er iedere dag 2 items uit, op onze Facebook pagina.
Misschien een kado-idee voor de feestdagen?

De reguliere openingstijden van de galerie:
vr.: van 15.00 - 18.00 uur, za.en zo.: van 14.00 - 17.00 uur.

U bent allen van harte welkom!

Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello

Reguliere openingstijden: vrijdag van 15.00-18.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.ZATERDAG 22 DECEMBER A.S. 15.00 - 17.00 uur
Statenhoed JAZZ met:
'Combo Bossa Nova'


Op zaterdag 22 december kunt u weer genieten van heerlijke Bossa Nova muziek bij de Kunstkring Voorst in Twello. Vanaf 15.00 uur zal 'Combo Bossa Nova' optreden met zangeres Astrid Volckerick.

Ditmaal wordt zij begeleid door twee muzikanten die u nog niet eerder gehoord heeft bij de Kunstkring. Contrabassist Henk Haverhoek heeft vele internationale jazz grootheden begeleid. In Nederland maakte hij deel uit van onder andere het orkest van Harry van Hoof en het Metropole orkest.

Ook pianist Sjoerd van Dijken heeft een indrukwekkende carrière binnen de jazz. Samen met de alom bekende Tom Gruijters op drums heeft het 'Combo Bossa Nova' deze middag een indrukwekkende bezetting, die u niet mag missen!


Zangeres Astrid Volckerick zingt vrijwel alle bossanova nummers in het Portugees, met hier en daar een Nederlandse vertaling tussendoor. Dus, kom genieten van deze prachtige muziek, vertolkt door professionele artiesten en waan u, ondanks de kou op straat, aan het strand van Rio!

'Combo Bossa Nova' speelt onder andere het repertoire van Antonio Carlos Jobim en Sergio Mendes dat zij in een geheel eigen jasje hebben gestoken. De entree is gratis, maar een gift voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.

Zaterdag 22 december, 15.00 - 17.00 uur
(inloop vanaf 14.30 uur)
Galerie 'De Statenhoed', Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

U bent van harte welkom!!!

Lees meer »


In december te starten workshops/cursussen:

Schrijfworkshop met een thema

Cursus 'Schilderen naar de oude meesters' (vervolg)

Voor al deze cursussen is voorinschrijving vereist!

Lees meer over de cursusinhoud »

Mozaïek een "Schitterende" Kerstdecoratie
3 dec., 6 en 13 dec.

In deze workshop van 2 dagdelen, gaan we een kerstdecoratie mozaïeken. Bij opgave kunt u de ondergrond-keuze doorgeven, te weten; kerstboom, kerstbal of kerstster. Al deze ondergronden zijn voorzien van kleine led lampjes.

In combinatie met glasmozaïek in vele kleuren, en allerlei glasdecoraties maakt u een “schitterend” kunstwerk dat zeker bijdraagt aan een gezellige kerstsfeer.

Wanneer: 3 december, 19.00- 22.00 uur
6 dec. en 13 december, 13.30-16.30

Hieruit kunt u 2 data kiezen!

Plaats: Ateliers Kunstkring of Sunny ART Atelier
Deelname, minimaal 4, maximaal 8
Kosten: 49,50 p.p. incl. materiaal
Docente Anne-Marie Mulder
Opgave: www.sunnyartatelier.nl


Lezing 'Joseph Mallord William Turner'

Zondag 9 december
De lezing over Joseph Mallord William Turner van 9 december komt te vervallen.


Vrijdag 21 december
Schrijverscafé, thema:
'Scrooged!'

Kerst.
Het feest van licht en zonnewende.

Voor de één een tijd van gezelligheid en samenzijn. Voor de ander een tijd van reflectie. Voor een derde: een tijd van rampzalige verplichtingen.

Toegegeven: Het gedachtegoed rond kerst vormt de laatste jaren hier en daar wat sleetse kantjes. Daarom hebben moderne kerstverhalen ook vaak een angel: er zitten glasscherven in de glühwein, barsten in de kerstbal, er is ruzie aan tafel. En tòch..., tòch is het leuk om over kerst te schrijven.

Al zou het maar gaan over sneeuw, desnoods voor maar even, desnoods nàt! Want iedereen hoopt op een witte kerst...

Laat het in de verhalen dus bitterkoud zijn en donker, laat de wind tegen de ramen beuken. Bedek - voor je moderne kerst-variant - de Vinex-voortuin, het verlaten winkelcentrum of de plaats delict (ja ja) met een dikke laag sneeuw! En laat het allemaal bij voorkeur op kerstavond (de 24ste) gebeuren.


Laat het verhaal desnoods gaan over arme, blootvoetse meisjes. Of over types als Scrooge, - de uitzuiger, de inhalige, schraapzuchtige, bikkelharde, oude vrek uit 'A Christmas Carol'. "Geen wind was ijziger dan hij", zo benadrukte de schrijver de schurkachtigheid van zijn held.
En toch, tòch veranderde uitgerekend deze hardvochtige ploert in een warme, gulle man...

Dus: waar op de ene plaats de kerstboom van plastic, het snoer van het fonduestel te kort, de pasgetrouwde twintigers elkaar al helemaal beu is, kun je als schrijver op de andere plaats 'kerst' een veel vrediger invulling geven...

Welke kant de verhalen of gedichten in dit speciale kerst-Schrijverscafé opgaan - wèl of juist niet gebaseerd op de kersttraditie -: laat u vrijdag de 21ste verrassen met het multi-interpretabele kerstthema:

'Scrooged!'

U bent van harte welkom!

Vrijdag 21 december
16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.30)
Café Galerie 'De Statenhoed'
Toegang is gratis, een gift welkom

Het Schrijverscafé Voorst is een open podium van schrijvers en dichters (in spe) waar niet alleen schrijvers en dichters welkom zijn, maar ook liefhebbers van verhalen en gedichten die enkel willen luisteren.

Het Schrijverscafé is er iedere 3e vrijdag van de maand.

Lees meer over Thema programma's »


Exposeren in galerie
'De Statenhoed'?

Galerie 'De Statenhoed' is de expositieruimte van de Kunstkring Voorst. De galerie is gevestigd in een stijlvol historisch gebouw, in het centrum van Twello, aan de Dorpsstraat 11a.

In de galerie exposeren onze leden, maar ook externe kunstenaars gedurende het gehele jaar.

De galerie, het ernaast gelegen galeriecafé en - zomers - het terras zijn geopend op vrijdagmiddag van 15.00-18.00 uur en op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.

De galerie en het café zijn dan vrij toegankelijk voor publiek. Maar exposanten bieden wij ook de mogelijkheid om buiten deze tijden de expositie te tonen aan derden.

Exposities duren veelal 4 weken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de galerie voor 1 weekeind (vrijdag t/m zondag) te huren. En natuurlijk is de galerie, in combinatie met het naast gelegen café een uitgelezen gelegenheid voor een feestje.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Lees meer! »


 Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nl
Mini Web Galerie ~ Kunst te Koop

De laatste 6 meest recent geplaatste werken:

Top