Kunstkring Voorst

Home


Zoals u hebt kunnen vernemen gaat Nederland t/m 19 januari in lock-down.

Dat betekent dat ook Galerie 'De Statenhoed' helaas opnieuw haar deuren weer moet sluiten. Bovendien gaan nu ook de ateliers (het beeldhouw- en schildersatelier) voor deze periode dicht. Voor zover er deze komende weken activiteiten in de ateliers gepland stonden, kunnen die helaas dus geen doorgang vinden.

Zodra er weer zicht is op versoepeling van de maatregelen zullen we u opnieuw op de hoogte brengen van de mogelijkheden binnen de Kunstkring.In verband met corona...

komen de geplande kinderworkshops tussen kerst en oud-en-nieuw te vervallen.

Ondanks de overweldigende belangstelling is het, nu zelfs scholen eerder sluiten en waarschijnlijk langer dicht blijven, niet verantwoord deze activiteit door te laten gaan.

Ouders zullen telefonisch worden ingelicht en indien er over enige tijd nieuwe data gepland kunnen worden zullen zij voorrang krijgen bij de voorinschrijving.Expositie voor en door kinderen van Voorst

Kunstkring Voorst zoekt jong talent!
"Wat zou jou blij maken in het nieuwe jaar?"

In december start de Kunstkring een kunstproject voor kinderen tussen de zes en dertien jaar.

De bedoeling is dat kinderen in die leeftijdscategorie thuis in de kerstvakantie bezig gaan met het maken van een kunstwerk, dat vervolgens op een heuse expositie in de Galerie zal komen te hangen.

Dus:

Hou je van tekenen en schilderen? Zou je het leuk vinden om een kunstwerk te maken dat twee weekenden lang in een echte kunstgalerie te bewonderen is? Dan ben je bij de Kunstkring Voorst aan het goede adres.

Maak in de kerstvakantie een kunstwerk over "Wat jou blij zou maken in het nieuwe jaar".

Je kunstwerk mag niet groter zijn dan A3 formaat (tot 30 x 40 cm). Is jouw kunstwerk klaar, dan maak je daar een foto van en stuur je die voor 11 januari 2021 per e-mail op naar theotrees11@gmail.com.

Op woensdag 13 januari tussen 14.00 uur en 16.00 uur kun je het echte kunstwerk (tekeningen graag ingelijst) inleveren bij Galerie 'De Statenhoed', aan de Dorpsstraat 11A in Twello. De Kunstkring zorgt dan voor een prachtige tentoonstelling van jouw werk. Bovendien ontvang je een echt Certificaat Van Deelname (en mag je natuurlijk na afloop je kunstwerk gewoon weer meenemen naar huis).

De tentoonstelling zal gehouden worden in de weekenden van 22 t/m 24 januari en van 29 t/m 31 januari, op de openingstijden van de galerie.

Nieuwe expositie
'Wat maakt mij blij in het nieuwe jaar'

za. 23 januari t/m zo. 31 januari 2021
Galerie 'De Statenhoed', Dorpsstraat 11a, Twello
Openingstijden galerie: za. en zo. 14.00 - 17.00 uurDe Virtuele Atelierroute

Omdat tijdens de Covid-periode de geplande (fysieke) Atelierroute de afgelopen maanden wegens (bekende) omstandigheden niet door kon gaan, hebben de kunstenaars van de Kunstkring Voorst zich deze afgelopen Corona-tijd gestort op het maken van een video van hun werkplaats en expositieruimte. Om u zodoende een 'virtuele' atelierroute te bieden, waar u een 'inkijkje' krijgt in het domein waar deze kunstenaars hun werk produceren.

Hierbij de samenvatting van de resultaten: een diversiteit van inkijkjes in kunstenaarsateliers en schrijverswalhalla's.

Wij wensen u veel plezier (en voorpret!) bij deze 'virtuele' rondgang!

De ateliers van:
Kitty Taverne
Adrien Jancsek
Joop Kok
Miriam Gadovnik
Ingrid Bunnik
Neletta van Heuven
Ariadne Leefoge
Sjaak Crezee
Erna Gruntjes
Rose-Mary IJssennagger
Jacqueline Midavaine
Mientje Severin
Anne-Marie Mulder

De fysieke Atelierroute staat vooralsnog gepland in MEI/JUNI 2021.

"Zeg, die Online Web galerie van jullie, waar kan ik die ergens vinden?"
Op mobiel: hier:

... en op tablet/pc hier:

Nieuwe Online Web galerie

Nu het bezoek aan de de exposities in galerie 'De Statenhoed' in het coronatijdperk vooralsnog wat 'tegenviel' (lees: om duidelijke redenen niet te bezoeken waren ;), is er sindsdien op de site van de Kunstkring een Online Galerie geopend.

In de veronderstelling dat lock-down situaties voor kunstenaars eigenlijk niks nieuws zijn en dat er dus de afgelopen tijd door de leden flink wat werk geproduceerd is (!), bieden we hen dus nu de mogelijkheid om hun werk op een afzonderlijk gedeelte van de website neer te zetten.

De hoop is dat we op die manier een voor het publiek openbaar toegankelijke Online Galerie kunnen aanbieden, waarin het tòch even lekker toeven is!

De Online Galerie is in ieder geval vanaf NU actief, voor iedereen te bezichtigen en door onze kunstenaars te gebruiken om hun kunstwerken te publiceren.

En staan die kunstwerken dan ook te koop?
Jazeker!


Schrijverscafé: 'De Verwondering' (the Bundel)

De productie van de bundel de Verwondering, een publicatie van ons eigenste Schrijverscafé, ligt - we kunnen niet anders zeggen - strak op schema!


Het wordt een verwonderlijk mooie, zeg maar een mirakels mooie bundel. Met boeiende gedichten, korte verhalen van 12 schrijvers van het schrijverscafé die hun bijdrage hebben geleverd. Verluchtigd met prachtige illustraties van de beeldende kunstenaars van de Kunstkring.

Een volwaardig Gesamtkunstwerk dus!

De bundel is verkrijgbaar in Galerie 'De Statenhoed' en bij Boekhandel Oonk in Twello.(vervalt!)

VRIJDAG 23 OKTOBER
16.00 - 18.00 HET SCHRIJVERSCAFÉ
* DROMEN *Thema:

Dromen

Dus u kunt vandaag weer van alles verwachten...

En zoals altijd bent u als toeluisterend publiek weer van harte uitgenodigd dit allemaal mee te komen maken in:

Het Schrijverscafé van Kunstkring Voorst
Vrijdag 23 oktober, 16.00 - 18.00 uur

(inloop vanaf 15.30 uur)
Café Galerie 'De Statenhoed'

De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Lees meer »

(vervalt!)

ZONDAG 15 NOVEMBER
14.00 - 15.30 uur
LEZINGENCYCLUS KUNST:
'De Geheimen van Vermeer'

Johannes Vermeer, 'Brieflezend meisje' (detail)


I.v.m. de regelgeving rondom het Coronavirus is deze lezing toegankelijk voor max. 10 personen.

'Johannes Vermeer: de schilder van licht'.
Hij leefde en werkte in Delft, maar verder is er weinig over hem bekend.

De namen van zijn leermeesters, de aard van zijn opleiding, de periode van zijn leertijd: alles blijft een mysterie. Hij liet geen brieven, schetsen of tekeningen achter. Het enige wat we weten is van de genialiteit van zijn schilderijen.

Voor eeuwen hebben zijn doeken de kijkers gefascineerd. De thema's die hij koos waren die, die hij tegen kwam in het dagelijks leven: een brieflezend meisje, spelende kinderen in een straatje, een vrouw aan een virginaal...

Maar... wat ìs het precies dat een Vermeer tot een Vermeer maakt?

Deze middag nemen we u mee in de geheime wereld van deze uiterst mysterieuze schilder.

15 november
Galerie 'De Statenhoed', Kunstkring Voorst

Dorpsstraat 11a, Twello

Aanvang lezing: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Leden en vrienden vd Kunstkring gratis,
niet-leden € 5,-- p.p.

Presentatie: Peter van der Woude

Op zoek naar meer lezingen?

Buiten de bij de Kunstkring geprogrammeerde lezingen bestaat ook de mogelijkheid een lezing ‘in te huren’ binnen uw eigen verenigingen of organisatie.

John Singer Sargent: Madame X

De nu volgende lezingen zijn direct beschikbaar:

⁘ ‘Gustav Klimt en La belle époque’;
⁘ ‘John Singer Sargent: Madame X’;
⁘ ‘Caravaggio: Schilder van emoties’;
⁘ ‘Realisme in de kunst, vanaf de Renaissance tot nu’
⁘ 'De Geheimen van Vermeer'
⁘ 'Leonardo da Vinci, genie uit eigen wil'

Iedere lezingen duurt 1 à 1,5 uur, is voorzien van beeldmateriaal en kan op iedere gewenste locati e worden gegeven. Voor de benodigde apparatuur wordt gezorgd.

Presentatie: Peter van der Woude
Opgave en info: www.cfwebforge.com/lezingen

Dagworkshops

Bovendien zijn er dagworkshops beschikbaar, waarin u in één dag induikt in de kunst en er ook feitelijk mee bezig gaat. Ideaaal voor bijvoorbeeld een personeelsuitje!

De volgende dagworkshops zijn beschikbaar:

⁘ Dagworkshop ‘Schilderen als Hundertwasser’
⁘ Dagworkshop ‘Werken als Matisse’


Duur: 10.00 t/m ca. 16.00 uur

Presentatie: Lis van der Geer
Opgave en info: www.lisvandergeer.com/contact

 Wegens coronamaatregelen is de galerie t/m 19 januari gesloten.

Online Web Galerie

Winter Art Fair

Ieder jaar houdt de Kunstkring Voorst in november/december een 'WINTER ART FAIR', waar unieke kunst to koop is, ieder voor een schappelijke prijs van onder de € 100,--. Waard om als een origineel cadeau tijdens de feestdagen weg te geven!

De 'Winter Art Fair' kunstwerken staan steeds aangegeven met een , zijn live te bezichtigen tijdens de openingstijden van 'Galerie de Statenhoed' in Twello en te bestellen via deze website (of direct af te halen in de galerie!).


de 12 meest recent toegevoegde kunstwerken...

PROGRAMMAOVERZICHT Cultureel Seizoen 2020 - 2021Ondanks dat het, op dit moment van schrijven, niet helemaal duidelijk is hoe de ontwikkelingen rondom de Coronacrisis zijn beslag zal krijgen heeft de Kunstkring Voorst toch besloten een programmaoverzicht uit te brengen voor het Nieuwe Culturele seizoen 2020 - 2021.

U kunt er daarbij op vertrouwen dat alle activiteiten en evenementen bij de Kunstkring Voorst plaats vinden in strikte naleving van de RIVM-regels zoals die landelijk zijn vastgesteld.

Voor actuele ontwikkelingen aangaande cursussen, acti viteiten en evenementen dit komend Culturele seizoen verwijzen wij u daarom ook graag naar deze website en naar haar Facebookpagina www.facebook.com/KunstkringVoorst.

In het nieuwe programmaoverzicht 2020 - 2021 vindt u niet alleen allerlei ideeën voor cursussen en workshops, maar ook een keur aan ‘vaste’ programmaonderdelen die een definitieve plek hebben gekregen in het programma-aanbod van de Kunstkring.

De ‘1ste Zaterdag van de maand Muziekcafé’s’, het Schrijverscafé op iedere 3e vrijdag van de maand en de Lezingen over kunst en - NIEUW dit jaar! - over muziek, op veelal de 2e of 3e zondagmiddag van de maand.

En om niet te vergeten: natuurlijk de frequent wisselende exposities in de galerie van kunstenaars uit de gemeente Voorst, maar ook van ver daarbuiten. Hoe dan ook: genoeg naar ieders smaak.

Het programmaboekje 'Cultureel Seizoen 2020 - 2021' is vanaf 30 augustus voor iedereen gratis af te halen in de galerie, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.


Exposeren in galerie
'De Statenhoed'?

Galerie 'De Statenhoed' is de expositieruimte van de Kunstkring Voorst. De galerie is gevestigd in een stijlvol historisch gebouw, in het centrum van Twello, aan de Dorpsstraat 11a.

In de galerie exposeren onze leden, maar ook externe kunstenaars gedurende het gehele jaar.

De galerie, het ernaast gelegen galeriecafé en - zomers - het terras zijn geopend op vrijdagmiddag van 15.00-18.00 uur en op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.

De galerie en het café zijn dan vrij toegankelijk voor publiek. Maar exposanten bieden wij ook de mogelijkheid om buiten deze tijden de expositie te tonen aan derden.

Exposities duren veelal 4 weken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de galerie voor 1 weekeind (vrijdag t/m zondag) te huren. En natuurlijk is de galerie, in combinatie met het naast gelegen café een uitgelezen gelegenheid voor een feestje.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Lees meer! »


 


Nu u hier toch bent...

De Stichting KunstKring Voorst is opgericht in december 2008 en stelt zich ten doel om culturele, kunstzinnige en sociale activiteiten te organiseren voor inwoners, kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Voorst.

Centraal daarin staat het streven om het culturele en kunstzinnige domein binnen de gemeente Voorst actief te promoten en te stimuleren.

Dat doen wij niet alleen door exposities te organiseren, maar ook door o.m. workshops en lezingen te programmeren, kunst-educatieve activiteiten voor scholen te organiseren, en ruimte te bieden voor muziek en kleinkunst.
Kortom: kunst in de volle breedte, laag drempelig, met een zo breed mogelijk draagvlak. Waarbij samenwerking met horeca, winkeliersverenigingen en andere culturele instellingen niet wordt vergeten.

De KunstKring Voorst werkt - helaas noodgedwongen - nog steeds ongesubsidieerd. Vandaar is het van belang haar activiteiten te blijven ondersteunen. Die blijk van ondersteuning kunt u geven door lid of - al vanaf € 15,-- per jaar - vriend te worden van de Kunstkring Voorst.

Lid of vriend worden van de Kunstkring Voorst doet u hier

 Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nl
Top