Kunstkring Voorst

Home

EXPOSITIE KITTY SEEGERS
Vrijdag 27 september t/m zondag 20 oktober

Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello


Van zaterdag 28 september tot 20 oktober 2019 kunt u tijdens de weekendopening van de Kunstkring schilderijen en tekeningen van multi-talent en Kunstkringlid Kitty Seegers bewonderen in galerie 'de Statenhoed' in Twello.

Kitty’s liefde voor het schilderen begon rond 1990. Zij noemt zichzelf een “laatbloeier”. Het begon met antroposofisch schilderen bij Peter Kobald. Daarna volgde zij cursussen in verschillende technieken bij Carla Kassenaar, o.a. potlood, pastelkrijt en houtskool.

Tijdens een vakantie in Frankrijk leerde zij schilderen met acrylverf bij Leo Musch in Huize Beauregard. Verder volgde ze cursussen in beeldhouwen, lithografie, etsen en boetseren.

Bij Trudy Wierdsma, die vorig jaar zelf nog exposeerde in de Statenhoed leerde Kitty in diens fantastische boerderijatelier in Wilp het tekenen van vooral stillevens.

Tot slot kwam John Ligtenberg in beeld. Hij organiseert schildersvakanties in Tsjechië waar Kitty regelmatig te vinden is. Daar vond en vindt zij de rust en de vrijheid om verder een eigen stijl te ontwikkelen. Het schilderen komt en gaat en wordt afgewisseld door schrijven en muziek maken.

De expositie van Kitty nog te bezichtigen tot en met zondag 20 oktober
Galerie “De Statenhoed”, Dorpsstraat 11a, Twello.
Reguliere openingstijden: vr. 15.00 - 18.00 uur, za. en zo. 14.00 - 17.00 uur
Meer info: www.kunstkringvoorst.nl of www.facebook.com/KunstkringVoorst

U bent van harte welkom.HET SCHRIJVERSCAFÉ
Vr. 18 okt.: * Uitje! *

* Hè hè...! *
Eindelijk kunnen onze gewaardeerde Schrijvers en Dichters ook eens het podium verruilen voor een relaxte chaise longue in de zaal...

Op vrijdag 18 oktober wordt, bij boekhandel Praamstra in Deventer, namelijk de debuutroman 'De Doveman' van één van onze schrijvers: Neletta van Heuven ten doop gehouden.

En uiteraard zijn wij daar als schrijvers en dichters van het Schrijverscafé uit Twello als de kippen bij!

En natuurlijk zijn al onze andere Kunstkringleden, -vrienden en -bekenden daarvoor eveneens van ganser harte uitgenodigd!

(klik op afbeelding om te vergroten)

De presentatie begint om 17.00 uur.
De inloop is vanaf 16.40 uur.

18 oktober, Schrijverscafé
(dit keer bij:) Boekhandel Praamstra
Keizerstraat 2, Deventer
Aanvang: 17.00 uur (inloop vanaf 16.40 uur)
U bent van harte welkom!

Meer info:
https://www.nelettavanheuven.nl/ of
https://www.facebook.com/neletta.vanheuven

Lees meer »


Za. 5 oktober, 15.00 uur
'Zaterdagmiddag Muziekcafé' met Hans Elzinga

Op zaterdagmiddag 5 oktober speelt Hans Elzinga avontuurlijke gitaarmuziek en ook fluit in de galerie van de Kunstkring in Twello.

Hans begon begin jaren tachtig met het maken van eigen gitaarstukken. Vervolgens heeft hij jarenlang in groepen gespeeld, maar vanaf eind 2017 is hij opnieuw bezig gegaan met het maken van eigen muziek voor gitaar en fluit. Ditmaal met technische middelen zoals een loopstation en andere effecten.

Hij beschrijft zijn muziek als: “soms hemels, dan weer aards. Heel stilletjes maar ook heftig. Om te bewegen en om bij weg te dromen”. De muziekstukken zijn geen echte composities maar klanklandschappen met veel ruimte voor improvisatie, aldus Hans.

Galerie 'De Statenhoed', Dorpsstraat 11a, Twello De galerie is geopend vanaf 14.00 uur Vanaf 15.00 kunt u gratis genieten van dit optreden, een gift voor de muzikant wordt zeer op prijs gesteld.

Zaterdag 5 oktober
11.00 uur: Start Cursus 'Realistisch schilderen'

Op zaterdag 5 oktober start de cursus 'Realistisch schilderen, schilderen in de traditie van de oude meesters'. Tegelijk krijgen de cursisten, tijdens de pauze een mini-college over kunstgeschiedenis & schildertechniek.

Deze 10-delige cursus zal op 10 opeenvolgende zaterdagen gegeven worden en eindigt begin december.

Meer informatie over de cursus vindt u op: www.cfwebforge.comZONDAG 13 OKTOBER, 14.00 UUR
LEZING MUZIEKGESCHIEDENIS

Op zondag 13 oktober start een serie lezingen over muziek en Muziekgeschiedenis.


Deze serie lezingen omvat een boeiende inleiding in de muziekgeschiedenis van het Westen. Op chronologische wijze wordt de ontstaansgeschiedenis besproken van de klassieke en modernere muziekcultuur. Bovendien leert u in deze serie gericht naar muziek te luisteren. Wat onderscheidt Bach van zijn tijdgenoten? Hoe is het notenschrift ontstaan? En hoe hebben de instrumenten zich ontwikkeld?

Op zondag 13 oktober a.s. wordt de aftrap aan deze lezingenreeks gegeven met het thema:

'Zonder muziek kunnen we wel bestaan, maar ons bestaan is nooit zonder muziek geweest'

Op chronologische wijze wordt de ontstaansgeschiedenis besproken van muziek en de ontwikkelingen tot aan het begin van de Barok. Na de pauze wordt er iets verteld over het ware en ongeromantiseerde leven van Wolfgang Amadeus Mozart en zijn zus Nannerl en luisteren we naar zijn Fantasie in d klein, met uitleg.

Zondag 13 oktober
Ateliers en café galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a, Twello
Aanvang lezing: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Toegang: voor leden en vrienden van de Kunstkring gratis. Niet-leden: 5,00 p.p. entree.
Presentatie: Gerda Demey


Op zoek naar meer lezingen?

Buiten de bij de Kunstkring geprogrammeerde lezingen bestaat ook de mogelijkheid een lezing ‘in te huren’ binnen uw eigen verenigingen of organisatie.

De nu volgende lezingen zijn direct beschikbaar:

⁘ ‘Gustav Klimt en La belle époque’;
⁘ ‘John Singer Sargent: Madame X’;
⁘ ‘Caravaggio: Schilder van emoties’;
⁘ ‘Realisme in de kunst, vanaf de Renaissance tot nu’
⁘ 'De Geheimen van Vermeer'

Iedere lezingen duurt 1 à 1,5 uur, is voorzien van beeldmateriaal en kan op iedere gewenste locati e worden gegeven. Voor de benodigde apparatuur wordt gezorgd.

Presentatie: Peter van der Woude
Opgave en info: www.cfwebforge.com/lezingen

Dagworkshops

Bovendien zijn er dagworkshops beschikbaar, waarin u in één dag induikt in de kunst en er ook feitelijk mee bezig gaat. Ideaaal voor bijvoorbeeld een personeelsuitje!

De volgende dagworkshops zijn beschikbaar:

⁘ Dagworkshop ‘Schilderen als Hundertwasser’
⁘ Dagworkshop ‘Werken als Matisse’


Duur: 10.00 t/m ca. 16.00 uur

Presentatie: Lis van der Geer
Opgave en info: www.lisvandergeer.com/contactPROGRAMMAOVERZICHT Cultureel Seizoen 2019 - 2020In dit nieuwe programmaoverzicht vindt u niet alleen allerlei ideeën voor cursussen en workshops, maar ook een keur aan ‘vaste’ programmaonderdelen die een definitieve plek hebben gekregen in het programma-aanbod van de Kunstkring.

De ‘1ste Zaterdag van de maand Muziekcafé’s’, het Schrijverscafé op iedere 3e vrijdag van de maand en de Lezingen over kunst en - NIEUW dit jaar! - over muziek, op veelal de 2e of 3e zondagmiddag van de maand.

En om niet te vergeten: natuurlijk de frequent wisselende exposities in de galerie van kunstenaars uit de gemeente Voorst, maar ook van ver daarbuiten. Hoe dan ook: genoeg naar ieders smaak.

Het programmaboekje 'Cultureel Seizoen 2019 - 2020' is voor iedereen gratis af te halen in de galerie, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.


Exposeren in galerie
'De Statenhoed'?

Galerie 'De Statenhoed' is de expositieruimte van de Kunstkring Voorst. De galerie is gevestigd in een stijlvol historisch gebouw, in het centrum van Twello, aan de Dorpsstraat 11a.

In de galerie exposeren onze leden, maar ook externe kunstenaars gedurende het gehele jaar.

De galerie, het ernaast gelegen galeriecafé en - zomers - het terras zijn geopend op vrijdagmiddag van 15.00-18.00 uur en op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.

De galerie en het café zijn dan vrij toegankelijk voor publiek. Maar exposanten bieden wij ook de mogelijkheid om buiten deze tijden de expositie te tonen aan derden.

Exposities duren veelal 4 weken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de galerie voor 1 weekeind (vrijdag t/m zondag) te huren. En natuurlijk is de galerie, in combinatie met het naast gelegen café een uitgelezen gelegenheid voor een feestje.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Lees meer! »


 


Maandoverzicht


Verder in oktober:

⁘ Cursus MEER Mozaïeken, di. 1, 8 en 15 okt.
⁘ Cursus Realistisch schilderen ~ 'in de traditie van de oude meesters', za. 5, 12, 19, 26 okt.
'Zaterdagmiddag Muziekcafé', za. 5 okt.
⁘ Maandelijkse thema-schrijfworkshop, wo. 9 okt.

Nieuw in 2019! Lezing Muziekgeschiedenis, zo. 13 okt.
Schrijverscafé, vr. 18 okt.
⁘ Workshops Keramiek, vr. 18 en do. 24 okt.
Nieuw in 2019! Workshop Glasfusing, zo. 20 okt.

⁘ Basisworkshop Ontdek Mozaïeken, di. 22 okt.
⁘ Cursus korte verhalen schrijven ~ van autobio naar fictie, wo. 23 okt.
Creatieve schilderochtend voor kinderen, wo. 23 en za. 26 okt.
Opening nieuwe Expositie Harm Groen, Bert Stroop, Agnes Pol, Giovanni Casander en Gerard Balk, za. 26 okt.
⁘ Workshop Acryl Gieten, ma. 28 okt.

Verwacht in november:

⁘ Cursus korte verhalen schrijven ~ van autobio naar fictie, wo. 6 nov.
Cursus Realistisch schilderen, za. 2, 9, 16, 23, 30 nov.
⁘ Workshops Keramiek, za. 9 nov.

⁘ Workshop ‘Zen-tangle’, zo. 10 nov.
⁘ Workshop Mozaïek een “schitterende” kerstdecoratie, di. 12, di. 19 en vr. 29 nov.
Schrijverscafé, vr. 15 nov.
⁘ Lezing 'Leven en werk van Leonardo Da Vinci', zo. 17 nov.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de cursuspagina of de themapagina op deze site.

 


Nu u hier toch bent...

De Stichting KunstKring Voorst is opgericht in december 2008 en stelt zich ten doel om culturele, kunstzinnige en sociale activiteiten te organiseren voor inwoners, kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Voorst.

Centraal daarin staat het streven om het culturele en kunstzinnige domein binnen de gemeente Voorst actief te promoten en te stimuleren.

Dat doen wij niet alleen door exposities te organiseren, maar ook door o.m. workshops en lezingen te programmeren, kunst-educatieve activiteiten voor scholen te organiseren, en ruimte te bieden voor muziek en kleinkunst.
Kortom: kunst in de volle breedte, laag drempelig, met een zo breed mogelijk draagvlak. Waarbij samenwerking met horeca, winkeliersverenigingen en andere culturele instellingen niet wordt vergeten.

De KunstKring Voorst werkt - helaas noodgedwongen - nog steeds ongesubsidieerd. Vandaar is het van belang haar activiteiten te blijven ondersteunen. Die blijk van ondersteuning kunt u geven door lid of - al vanaf € 15,-- per jaar - vriend te worden van de Kunstkring Voorst.

Lid of vriend worden van de Kunstkring Voorst doet u hier

 Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nl
Top