Kunstkring Voorst

Home


Galerie 'De Statenhoed', het galeriecafé en het terras aan de Dorpsstraat 11a in Twello zijn per 1 juni weer open voor publiek!
En dat zelfde geldt voor de ateliers van Kunstkring.

De ateliers (met restricties voor het aantal gebruikers) op de reguliere tijden.
De Galerie, het terras en het café: op iedere vrijdag, van 15.00 - 18.00 uur en zaterdag, van 14.00 - 17.00 uur.
Per 31 augustus zijn wij ook weer geopend op de zondagmiddag (14.00 - 17.00 uur).
Bureau Onopgeloste Moordzaken
(klik op te vergroten)

'Bureau Onopgeloste Moordzaken'

'WHODUNNIT....IN HET SPOOKHUIS'

Zoals u wellicht NIET weet, is één van onze Schrijverscafé-schrijvers, Neletta van Heuven, op dit moment bezig met het schrijven van een serie korte Moordverhalen, te publiceren dit of komend jaar.

Als 'test' heeft zij één van haar verhalen ter beschikking gesteld aan de schrijvers en dichters van het Schrijverscafé. Met de vraag: WIE IS DE DADER? en WAAROM heeft hij/zij (of: hebben zij (meervoud!)) het precies gedaan?

Het betreffende verhaal kunt u hier - als extra service aan onze sitebezoekers - downloaden en lezen.

En mocht u mee willen doen aan deze spectaculaire speuractie - tsja, dan moet u (als u dan nog niet hebt) even een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen bij de beheerder van deze site. Daarmee kunt u dan inloggen en uw vermoeden(s) kenbaar maken.

Vooralsnog: Plezier bij het lezen & Happy Hunting!
______________________Galerie 'De Statenhoed'

ZONDAG 30 AUG.:
OPENING NIEUW CULTUREEL SEIZOEN 2020 - 2021
OPENING NIEUWE EXPOSITIE
PRESENTATIE VERHALENBUNDEL

Op zondag 30 augustus a.s. vindt bij Galerie 'De Statenhoed' in Twello de Open Dag & de opening van het Nieuwe Culturele Seizoen 2020 - 2021 plaats.

Tegelijk daarmee wordt een nieuwe expositie geopend met de titel 'De Verwondering', verwijzend naar het op deze middag aan wethouder Harjo Pinkster te presenteren 1ste exemplaar van de gelijknamige verhalenbundel 'De Verwondering', geschreven en samengesteld door de schrijvers, dichters en kunstenaars van de Kunstkring Voorst.

Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom, waarna het programma van de Kunstkring voor het Nieuwe Culturele Seizoen 2020 - 2021 gepresenteerd zal worden. Vervolgens zal de opening van de nieuwe expositie plaats vinden en zal het 1ste exemplaars van de verhalenbundel 'De Verwondering' aangeboden worden aan wethouder Welzijn, onderwijs en economie van de gemeente Voorst: Harjo Pinkster.

Aansluitend zal deze middag aangevuld worden met muziek, gelardeerd met voordrachten van de schrijvers die aan de 'De Verwondering' hebben bijgedragen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen er, i.v.m. de Corona-crisis, in de galerietuin dit jaar helaas geen demonstraties plaats vinden de verschillende kunstdisciplines. Wel zijn er diverse kunstenaars aanwezig die u iets kunnen vertellen over de activiteiten van de Kunstkring en over de diverse workshops en cursussen die voor het komende nieuwe Culturele Seizoen gepland staan.

Tijdens uw bezoek aan de galerie en de verschillende ateliers hanteren wij de RIVM-regels en vragen u uw naam-adres achter te laten en de 1 meter 50 regel in acht te nemen.

Galerie 'De Statenhoed' is gevestigd aan de Dorpsstraat 11a, Twello. De galerie is geopend op de vrijdagen van 15.00 tot 18.00 uur en op de zaterdagen van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 31 augustus zijn wij ook geopend op de zondag, 14.00 - 17.00 uur.
De toegang is gratis, u bent van harte welkom!

Een voorproefje van de geplande workshops en cursussen kunt u alvast hier lezen.
Een een overzicht van de thema-activiteiten en de op stapel staande lezingen leest u hier.30 Augustus: OPENING NIEUW CULTUREEL SEIZOEN 2020- 2021
30 aug. - 13 sept. EXPOSITIE 'De Verwondering'

Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello
Openingstijden: vr. 15.00 - 18.00 uur, za. en zo. 14.00 - 17.00 uur

______________________


______________________

De Virtuele Atelierroute

Omdat tijdens de Covid-periode de geplande (fysieke) Atelierroute de afgelopen maanden wegens (bekende) omstandigheden niet door kon gaan, hebben de kunstenaars van de Kunstkring Voorst zich deze afgelopen Corona-tijd gestort op het maken van een video van hun werkplaats en expositieruimte. Om u zodoende een 'virtuele' atelierroute te bieden, waar u een 'inkijkje' krijgt in het domein waar deze kunstenaars hun werk produceren.

Hierbij de samenvatting van de resultaten: een diversiteit van inkijkjes in kunstenaarsateliers en schrijverswalhalla's. En iets verderop deze pagina treft u een kleine biografie van iedere kunstenaar...

Wij wensen u veel plezier (en voorpret!) bij deze 'virtuele' rondgang!

De ateliers van:
Kitty Taverne
Adrien Jancsek
Joop Kok
Miriam Gadovnik
Ingrid Bunnik
Neletta van Heuven
Ariadne Leefoge
Sjaak Crezee
Erna Gruntjes
Rose-Mary IJssennagger
Jacqueline Midavaine
Mientje Severin
Anne-Marie Mulder

De fysieke Atelierroute staat vooralsnog gepland in MEI/JUNI 2021.


De Vituele Ateliers van:Kitty Taverne

* Kitty Taverne

Als 'apotheose' aan en afsluiting van deze serie 'Virtuele Ateliers' van de kunstenaars van de Kunstkring Voorst is Kitty Taverne aan de beurt.

Schilderen is de laatste jaren een belangrijk onderdeel van Kitty's leven geworden. Sinds ze ongeveer 10 jaar geleden een workshop volgde, ligt haar focus op het ontwikkelen van haar schildertechnieken. Ze is zelf heel veel gaan uitproberen en lessen gaan nemen bij verschillende kunstenaars. Ook is ze lid geworden van de Kunstkring Voorst in Twello, waar ze met een leuke groep mensen (buiten)schildert. "Hier wordt je enorm geïnspireerd en gemotiveerd en kun je jezelf zijn", volgens haar. Ze doet vaak mee met de exposities die daar iedere maand gehouden worden en roept iedereen op, daar regelmatig vrijblijvend een kijkje te komen nemen.
Wil je een keer kijken in haar eigen atelier, dan kunt u haar virtuele atelier hier zien. En anders wel op haar eigen website kittytaverne.nl. Daar kunt u ook via de contactpagina vrijblijvend een bezoekafspraak maken.

(Zoals alle andere virtuele ateliers zijn die ook op de Facebook pagina van de Kunstkring) te zien.
______________________Adrien Jancsek

* Adrien Jancsek

In de afgelopen maanden heeft de Kunstkring Voorst een virtuele atelierroute gehouden. Het was door Corona uiteraard niet mogelijk om de geplande atelierroute in juni door te laten gaan en op deze manier werd een alternatief geboden voor de kunstenaars en kunstliefhebbers in onze gemeente. Adrien Jancsek is één van de laatste deelnemers.

Adrien werd geboren in Wenen als dochter van het kunstenaarsechtpaar Antal Jancsek en Piroska Koch. Zij begon al op drie-jarige leeftijd met schilderen en is in haar familie de vierde generatie kunstenaar. Na zes jaar tekenschool en het doorlopen van het gymnasium, werd zij uitverkoren om te mogen studeren aan de Akademie der Bildenden Künste in Wenen. Zij studeerde hier zeven jaar in de meesterklas voor schilderkunst en behaalde haar diploma in 1983. Adrien maakte vele studiereizen naar het buitenland, die haar creativiteit sterk ontwikkelden. Zo was ze zes maanden in Italië, 1,5 jaar in Parijs en 3,5 jaar in Duitsland. Van 1984 tot 2006 reisde zij in Amerika, voornamelijk in Florida en Californië. Adrien behaalde meerdere onderscheidingen voor haar werk. In haar impressionistische en realistische schilderkunst komt haar voorliefde voor mens en natuur tot uiting. Ze wil de toeschouwer laten genieten van de schoonheid van het leven en hem even weghalen uit de dagelijkse beslommeringen en zorgen. Ze gebruikt hierbij een breed scala aan technieken: olieverf, aquarel, tempera, pastel, houtskool en litho. De film over atelier en werk van Adrien is te vinden op www.kunstkringvoorst.nl. Ook de ateliers van voorgaande kunstenaars zijn nog virtueel te bezoeken via deze website. Een bezoek is zeker de moeite waard als voorbereiding op de herkansing in 2021.
Haar virtuele atelier kunt u hier zien.

(en zoals alle andere virtuele ateliers: ook op de Facebook pagina van de Kunstkring).
______________________Joop Kok

* Joop Kok

Joop is de een-na-laatste deelnemer aan de virtuele atelierroute van de Kunstkring. Na een opleiding aan de academie voor beeldende vorming en later de kunstacademie, heeft hij 35 jaar als leraar beeldende vakken gewerkt bij verschillende scholen in Apeldoorn. De laatste 19 jaar was hij leraar tekenen op het stedelijk gymnasium, waardoor hij de Griekse mythologie als inspiratiebron voor zijn beelden ontdekte. Kort nadat hij in 1975 naar de Rijksstraatweg 74 in Voorst verhuisde, kon hij daar een atelier inrichten. Van alle technieken die hij op de academie geleerd heeft, is het werken met klei datgene waarin hij zijn ideeën het best kan uitdrukken. Met diverse stooktechnieken, pigmenten en glazuren, maakt hij beelden waar hij zelf en ook anderen blij van worden. Werk van hem is te vinden bij verschillende keramiekliefhebbers en natuurlijk bij de exposities van de kunstkring Voorst.
Zijn virtuele atelier kunt u hier zien.

(en zoals alle andere virtuele ateliers: ook op de Facebook pagina van de Kunstkring).
______________________Miriam Gadovnik

* Miriam Gadovnik

Miriam is lid van de Kunstkring Voorst en doet deze week als tiende kandidaat mee aan de virtuele atelierroute, die dit voorjaar werd georganiseerd in plaats van de 'fysieke'. De route had een bijzondere invloed op Miriam, zo vertelt ze: "Mijn werkkamer ging bijna ten onder aan een lawine van dozen, bakjes, stoffen, schilderspullen en gewoon rommel, waardoor de vergelijking met de huiskamer van Jopie Huisman bijna opging (maar niet zo smerig!), dus was deze virtuele route het moment om de situatie eens grondig aan te pakken en op te ruimen. Het geeft werkelijk ook ruimte in mijn hoofd nu het is voltooid! Tekenen en knutselen deed ik als kind al, en ik heb eindeloos veel gespeeld met Lego met daarbij zelfgemaakte kleipoppetjes. Sinds jaren geef ik les internationale dans maar een deel van mijn opleiding was o.a. docent tekenen/ textiele werkvormen. Ik schilder bij de Kunstkring, de buitenschildergroep en volg abstract schilderen bij IJsseldam in Deventer. Collages maken van allerlei materialen, kralen van klei en wol voor kettingen vind ik leuk en sinds twee jaar geef ik af en toe een workshop Zentangle bij de Kunstkring. Welkom daar!"
Haar virtuele atelier kunt u hier zien.

(en zoals alle andere virtuele ateliers: op de Facebook pagina van de Kunstkring).
______________________Ingrid Bunnik

* Ingrid Bunnik

Ingrid is lid van de Kunstkring Voorst en doet deze week als negende kandidaat mee aan de virtuele atelierroute, die dit voorjaar werd georganiseerd in plaats van de 'fysieke'. De film over haar atelier en haar werk is te zien op de website van de Kunstkring, evenals de opnames van de vorige deelnemers. Ingrid vertelt: "Van jongs af aan ben ik al een verzamelaar van stenen, takken, schelpen en rariteiten waar mijn oog op viel en speel ik met kleuren. Soms in dagboeken, plakboeken en soms staan ze als symbool ergens in of om het huis. Toen enkele jaren geleden onze pubers steeds heftigere conflicten hadden met elkaar en ons als ouders, had ik een uitlaatklep nodig. Er kwamen thema's die bij mij van binnen naar buiten moesten: contact, steun, loslaten, eigen vleugels, kwetsbaar, stevig staan. En die kregen vorm in steen, hout, verf en op papier. Het verrast me hoe ik geraakt ben door het proces van inzicht, rust, en het resultaat. Het huis werd te vol. Wat ik maakte had voor mij betekenis. Dus toen kwam de tuin erbij. Als ik mensen ontmoet met een gemeenschappelijk thema geef ik een werkstuk mee; hoe meer ik deel hoe meer ruimte er komt voor nieuw."
Haar virtuele atelier kunt u hier zien.

(en zoals alle andere virtuele ateliers: op de Facebook pagina van de Kunstkring).
______________________Neletta van Heuven

* Neletta van Heuven

Neletta A. van Heuven sloot in 2018 haar praktijk voor zingeving en psychotherapie om zich volledig te kunnen wijden aan schrijven en schilderen. Vele jaren daarvoor werd ze al lid van Kunstkring Voorst en nam deel aan groepsexposities. Sinds de oprichting van het Schrijverscafé draagt ze er haar columns en gedichten voor en schreef mee aan hun seriethriller 'Hessel de IJsseljutter'. Ze publiceerde reeds in 2012 'Ons Januslot, zingeving via karakterstructuren' die thans in herdruk is bij Aspekt. In 2016 maakte ze deel uit van de dichtbundel 'En dorst is alles wat men overhoudt...' van het Deventer Dichterscafé. In 2017 verscheen haar bundel terrasverhalen 'Is deze stoel vrij?'. Eind 2019 debuteerde ze als romanschrijfster met 'De Doveman' ( bij uitgeverij Aspekt), waarin de hoofdpersoon Vera antwoorden zoekt op existentiële vragen, verpakt in een thrillerachtig drama. Neletta is na vijftien jaar wonen in Deventer verhuisd naar Holten. Haar website: nelettavanheuven.nl.
Haar virtuele atelier & Schrijverswalhalla kunt u hier zien.

(en zoals alle andere virtuele ateliers: op de Facebook pagina van de Kunstkring).
______________________Ariadne Leefoge

* Ariadne Leefoge

Eén telefoontje of mailtje vooraf is voldoende om een bezoekje te kunnen brengen aan Atelier Klarenbeek, het atelier van beeldend kunstenaar en docent Ariadne Leefoge aan de Landweg 19 in Klarenbeek. Ariadne studeerde in 2015 af aan de vijfjarige opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar aan de kunstacademie Haarlem-Leiden. Ze woont en werkt sinds vier jaar aan de rand van het bos in Klarenbeek-Voorst. Het schilder- en tekenwerk van Ariadne is zeer gevarieerd: grote kleurrijke schilderijen op doek, maar ook kleiner werk op paneel, spannende composities in acryl en pastel en verfijnde pentekeningen. Maar ook met veel geduld gemaakte botanische tekeningen, waarbij het lijkt of je de appels met hun bloesemtakjes, de bloemen met hun tere blaadjes en de glanzende kastanjes zo van het papier kunt plukken. Naast haar beeldend kunstenaarschap werkt Ariadne als docent tekenen en schilderen bij educatief centrum Gigant in Apeldoorn, de Volksuniversiteit in Lisse en in haar eigen atelier in Klarenbeek. Daar geeft zij cursussen en workshops met diverse thema's en technieken.
Haar website: ariadneleefoge.nl.
Haar virtuele atelier kunt u hier zien.


______________________Sjaak Crezee

* Sjaak Crezee

Tekenen en schilderen, Sjaak is er zijn hele leven mee bezig. Vroeger gestimuleerd door zijn moeder, met wie hij samen keek naar Openbaar Kunstbezit met Pierre Janssen. Leven in een wereld van en met kunst, hij droomde er van. Maar de realiteit was: eerst een echt beroep leren! Gedaan, maar hij is toch altijd bezig gebleven met kunst. Diverse cursussen gevolgd in schilderen en beeldhouwen. Zowel bij schilderen als beeldhouwen start hij met een bepaald idee en laat dat vervolgens weer (deels) los. Hierdoor heeft hij werk kunnen maken, waarin techniek en fantasie bij elkaar komen. Het meeste plezier beleeft hij in deze zoektocht. In zijn video ziet u zijn schildersatelier met schilderijen, zijn beeldentuin en beeldhouwatelier. Maar er is meer! Kom kijken tijdens de atelierroute in 2021 of kom gewoon eens langs. Een afspraak kunt u maken via e-mail: sjaakcrezee4@gmail.com. Zijn virtueel atelier vindt u hier.
______________________Erna Gruntjes

* Erna Gruntjes

Vormen bewonderen, vormen laten ontstaan en ze steeds weer veranderen: het is iets wat Erna van jongs af aan gedaan heeft. In de loop der jaren heeft ze dat met vele materialen uitgeprobeerd: potlood, verschillende soorten verf, speksteen en brons. Maar uiteindelijk kwam ze toch altijd weer bij het werken met klei terug. Erna is geboren in Deventer, langdurig woonachtig geweest in Arnhem en nu in Twello. Zowel in Arnhem en Deventer heeft ze verschillende keramiek- en glazuurcursussen gevolgd. Op een gegeven moment heeft ze een eigen oven aangeschaft en in huis een fijne werkplek gevonden. Vanaf dat moment werd ze een autodidact. Ze maakt, zoals ze zelf zegt objecten "voor huis en tuin". Een deel ervan is te zien bij Sportschool Curves en bij Dierenkliniek Twello. Ook eigen huis en tuin staan vol, zoals te zien in haar film op de website van de Kunstkring. Haar virtueel atelier vindt u hier.
______________________Rose-Mary IJssennagger

* Rose-Mary IJssennagger

Van jongs af aan is Rose-Mary in de weer geweest met potloden, verf en kwasten. In 2000 startte ze met een cursus etsen en dit werd al gauw uitgebreid met cursussen tekenen en schilderen. In dezelfde periode kreeg ze een workshop beeldhouwen cadeau en vanaf dat moment werd ze gegrepen door de mogelijkheden en onmogelijkheden van werken in steen. Naast de lessen die ze volgt in schilderen en druktechnieken, is ze ook een enthousiast mede-schilder van de Buitenschildergroep. Deze groep probeert vanaf het voorjaar tot aan de herfst één keer per maand mooie plekjes in het buitengebied van Twello op het schilderdoek vast te leggen. Haar virtueel atelier vindt u hier.
______________________Jacqueline Midavaine

* Jacqueline Midavaine

60 jaar geleden: “Een zandbank, drenkelingen, de verbanddoos staat klaar in het café op de dijk, het is vaste prik bij laag water het getij afwachtend tot springvloed, met hulp van sleepdiensten losgetrokken op weg naar Antwerpen, ze strandden letterlijk met het einddoel in zicht op de drempel voor een wereldhaven“. Dit soort teksten kunt u lezen onder de grote canvas posters van Jacqueline Midavaine in haar atelier op het vliegveld Teuge als voorzet op de route van de Kunstkring die volgen jaar plaats vindt. Gedurende twee maanden verbleef Jacqueline in zelf opgelegde quarantaine en koos voor haar verblijf in Gelderland waar zij mooi de tijd had om haar expositie en deze video voor te bereiden. In Galerie de Statenhoed zal haar werk te zien zijn tijdens de Atelier Route 2021. Een voorproefje kunt u nu al virtueel bekijken op deze site en vindt u hier.
______________________Mientje Severin

* Mientje Severin

Getekend heeft Mientje haar hele leven, alleen en in groepen. In Burkina Faso is ze onder meer dessign gaan geven op een college. Terug in Nederland gaf ze tekenles bij Mens & Werk en was ze lid van de Deventer Amateur Kunstenaars. Vanaf 1990 aquarelleerde ze elk jaar landschappen bij kunstenaars in binnen- en buitenland. Mientje probeert de door het leven getekende mens te vatten. Het levend model blijft haar belangrijkste inspiratiebron. Daarnaast schrijft ze dichtbundels en is één van de schrijvers van het Schrijverscafé bij de Kunstkring. De virtuele rondgang door haar atelier vindt u hier. Haar website: https://mientjeseverin.blogspot.com/.
______________________Anne-Marie Mulder

* Anne-Marie Mulder

Mozaïek-kunstenares Anne-Marie Mulder bijt de spits af. Ruim tien jaar geleden is zij begonnen met het Sunny ART Atelier aan huis. Naast het geven van workshops mozaïekt Anne-Marie zowel op 2- als 3-dimensionaal vlak. Zo behoren ge-mozaïekte etalagebenen, helmen en schitterende fantasie etagères tot haar collectie. Ook heel bijzonder zijn de mozaïek buiken die zij in opdracht maakt. Een gipsafdruk van een zwangere buik wordt in overleg ge-mozaïekt tot een uniek kunstwerk. De virtuele rondgang door haar atelier vindt u hier en meer info kunt u lezen op haar website: www.sunnyartatelier.nl.

"Zeg, die Online Web galerie van jullie, waar kan ik die ergens vinden?"
Op mobiel: hier:

... en op tablet/pc hier:

Nieuwe Online Web galerie

Nu het bezoek aan de de exposities in galerie 'De Statenhoed' in het coronatijdperk vooralsnog wat 'tegenviel' (lees: om duidelijke redenen niet te bezoeken waren ;), is er sindsdien op de site van de Kunstkring een Online Galerie geopend.

In de veronderstelling dat lock-down situaties voor kunstenaars eigenlijk niks nieuws zijn en dat er dus de afgelopen tijd door de leden flink wat werk geproduceerd is (!), bieden we hen dus nu de mogelijkheid om hun werk op een afzonderlijk gedeelte van de website neer te zetten.

De hoop is dat we op die manier een voor het publiek openbaar toegankelijke Online Galerie kunnen aanbieden, waarin het tòch even lekker toeven is!

De Online Galerie is in ieder geval vanaf NU actief, voor iedereen te bezichtigen en door onze kunstenaars te gebruiken om hun kunstwerken te publiceren.

En staan die kunstwerken dan ook te koop?
Jazeker!


Schrijverscafé: 'De Verwondering' (the Bundel)

De productie van de bundel de Verwondering, een publicatie van ons eigenste Schrijverscafé, ligt - we kunnen niet anders zeggen - strak op schema!


Het wordt een verwonderlijk mooie, zeg maar een mirakels mooie bundel. Met boeiende gedichten, korte verhalen van 12 schrijvers van het schrijverscafé die hun bijdrage hebben geleverd. Verluchtigd met prachtige illustraties van de beeldende kunstenaars van de Kunstkring.

Een volwaardig Gesamtkunstwerk dus!

Volgens plan zal deze bundel gepresenteerd worden tijdens de open dag van de Kunstkring op 30 augustus a.s.VRIJDAG 18 SEPTEMBER
16.00 - 18.00 HET SCHRIJVERSCAFÉ
* CHIQUE DE CLIQUE *Thema:

?

Dus u kunt vandaag weer van alles verwachten...

En zoals altijd bent u als toeluisterend publiek weer van harte uitgenodigd dit allemaal mee te komen maken in:

Het Schrijverscafé van Kunstkring Voorst
Vrijdag 18 september, 16.00 - 18.00 uur

(inloop vanaf 15.30 uur)
Café Galerie 'De Statenhoed'

De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Lees meer »

ZONDAG 15 NOVEMBER
14.00 - 15.30 uur
LEZINGENCYCLUS KUNST:
'De Geheimen van Vermeer'

Johannes Vermeer, 'Brieflezend meisje' (detail)


I.v.m. de regelgeving rondom het Coronavirus is deze lezing toegankelijk voor max. 10 personen.

'Johannes Vermeer: de schilder van licht'.
Hij leefde en werkte in Delft, maar verder is er weinig over hem bekend.

De namen van zijn leermeesters, de aard van zijn opleiding, de periode van zijn leertijd: alles blijft een mysterie. Hij liet geen brieven, schetsen of tekeningen achter. Het enige wat we weten is van de genialiteit van zijn schilderijen.

Voor eeuwen hebben zijn doeken de kijkers gefascineerd. De thema's die hij koos waren die, die hij tegen kwam in het dagelijks leven: een brieflezend meisje, spelende kinderen in een straatje, een vrouw aan een virginaal...

Maar... wat ìs het precies dat een Vermeer tot een Vermeer maakt?

Deze middag nemen we u mee in de geheime wereld van deze uiterst mysterieuze schilder.

15 november
Galerie 'De Statenhoed', Kunstkring Voorst

Dorpsstraat 11a, Twello

Aanvang lezing: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Leden en vrienden vd Kunstkring gratis,
niet-leden € 5,-- p.p.

Presentatie: Peter van der Woude

Op zoek naar meer lezingen?

Buiten de bij de Kunstkring geprogrammeerde lezingen bestaat ook de mogelijkheid een lezing ‘in te huren’ binnen uw eigen verenigingen of organisatie.

John Singer Sargent: Madame X

De nu volgende lezingen zijn direct beschikbaar:

⁘ ‘Gustav Klimt en La belle époque’;
⁘ ‘John Singer Sargent: Madame X’;
⁘ ‘Caravaggio: Schilder van emoties’;
⁘ ‘Realisme in de kunst, vanaf de Renaissance tot nu’
⁘ 'De Geheimen van Vermeer'
⁘ 'Leonardo da Vinci, genie uit eigen wil'

Iedere lezingen duurt 1 à 1,5 uur, is voorzien van beeldmateriaal en kan op iedere gewenste locati e worden gegeven. Voor de benodigde apparatuur wordt gezorgd.

Presentatie: Peter van der Woude
Opgave en info: www.cfwebforge.com/lezingen

Dagworkshops

Bovendien zijn er dagworkshops beschikbaar, waarin u in één dag induikt in de kunst en er ook feitelijk mee bezig gaat. Ideaaal voor bijvoorbeeld een personeelsuitje!

De volgende dagworkshops zijn beschikbaar:

⁘ Dagworkshop ‘Schilderen als Hundertwasser’
⁘ Dagworkshop ‘Werken als Matisse’


Duur: 10.00 t/m ca. 16.00 uur

Presentatie: Lis van der Geer
Opgave en info: www.lisvandergeer.com/contactPROGRAMMAOVERZICHT Cultureel Seizoen 2020 - 2021Coronacrisis zijn beslag zal krijgen heeft de Kunstkring Voorst toch besloten een programmaoverzicht uit te brengen voor het Nieuwe Culturele seizoen 2020 - 2021.

U kunt er daarbij op vertrouwen dat alle activiteiten en evenementen bij de Kunstkring Voorst plaats vinden in strikte naleving van de RIVM-regels zoals die landelijk zijn vastgesteld.

Voor actuele ontwikkelingen aangaande cursussen, acti viteiten en evenementen dit komend Culturele seizoen verwijzen wij u daarom ook graag naar deze website en naar haar Facebookpagina www.facebook.com/KunstkringVoorst.

In het nieuwe programmaoverzicht 2020 - 2021 vindt u niet alleen allerlei ideeën voor cursussen en workshops, maar ook een keur aan ‘vaste’ programmaonderdelen die een definitieve plek hebben gekregen in het programma-aanbod van de Kunstkring.

De ‘1ste Zaterdag van de maand Muziekcafé’s’, het Schrijverscafé op iedere 3e vrijdag van de maand en de Lezingen over kunst en - NIEUW dit jaar! - over muziek, op veelal de 2e of 3e zondagmiddag van de maand.

En om niet te vergeten: natuurlijk de frequent wisselende exposities in de galerie van kunstenaars uit de gemeente Voorst, maar ook van ver daarbuiten. Hoe dan ook: genoeg naar ieders smaak.

Het programmaboekje 'Cultureel Seizoen 2020 - 2021' is vanaf 30 augustus voor iedereen gratis af te halen in de galerie, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.


Exposeren in galerie
'De Statenhoed'?

Galerie 'De Statenhoed' is de expositieruimte van de Kunstkring Voorst. De galerie is gevestigd in een stijlvol historisch gebouw, in het centrum van Twello, aan de Dorpsstraat 11a.

In de galerie exposeren onze leden, maar ook externe kunstenaars gedurende het gehele jaar.

De galerie, het ernaast gelegen galeriecafé en - zomers - het terras zijn geopend op vrijdagmiddag van 15.00-18.00 uur en op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.

De galerie en het café zijn dan vrij toegankelijk voor publiek. Maar exposanten bieden wij ook de mogelijkheid om buiten deze tijden de expositie te tonen aan derden.

Exposities duren veelal 4 weken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de galerie voor 1 weekeind (vrijdag t/m zondag) te huren. En natuurlijk is de galerie, in combinatie met het naast gelegen café een uitgelezen gelegenheid voor een feestje.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Lees meer! »


 


Nu u hier toch bent...

De Stichting KunstKring Voorst is opgericht in december 2008 en stelt zich ten doel om culturele, kunstzinnige en sociale activiteiten te organiseren voor inwoners, kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Voorst.

Centraal daarin staat het streven om het culturele en kunstzinnige domein binnen de gemeente Voorst actief te promoten en te stimuleren.

Dat doen wij niet alleen door exposities te organiseren, maar ook door o.m. workshops en lezingen te programmeren, kunst-educatieve activiteiten voor scholen te organiseren, en ruimte te bieden voor muziek en kleinkunst.
Kortom: kunst in de volle breedte, laag drempelig, met een zo breed mogelijk draagvlak. Waarbij samenwerking met horeca, winkeliersverenigingen en andere culturele instellingen niet wordt vergeten.

De KunstKring Voorst werkt - helaas noodgedwongen - nog steeds ongesubsidieerd. Vandaar is het van belang haar activiteiten te blijven ondersteunen. Die blijk van ondersteuning kunt u geven door lid of - al vanaf € 15,-- per jaar - vriend te worden van de Kunstkring Voorst.

Lid of vriend worden van de Kunstkring Voorst doet u hier

 Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nl
Top